andyEsperem que aquest cop les demandes dels veïns d’aquest barri siguin escoltades per tots els ciutadans

Probablement i a causa de la seva extensió, la ciutat de Sant Cugat ha tingut i manté nombrosos problemes de comunicació entre les seves diferents zones. Algun exemple d’aquesta índole, es podria trobar quan pensem en zones com la Floresta o Mira-sol amb una freqüència d’un autobús per hora per connectar amb el centre. Aquestes zones es troben objectivament lluny del que és el nucli central de Sant Cugat, i dels centres neuràlgics de la ciutat pel que fa a comprensible certes dificultats d’accés al centre.

 Menció a part mereix l’anomenat barri de Can Magí, urbanització de construcció nova, dels voltants de principi del segle XXI, situada a només un 1 kilòmetre del centre, on s’accentua una incomprensible inconnexió amb la part central de Sant Cugat, que impossibilita la connexió directa per tots els seus veïns.

 La raó neix principalment de la concepció d’aquest com un barri aïllat, del qual els veïns han d’optar sempre pel transport privat per qualsevol afer. Això es fa patent amb una visió aèria del barri visionant una illa totalment cercada pels 4 punts cardinals.

 A la zona nord trobem la carretera de Roquetes, via d’afluència d’importants camions que troben la seva única sortida cap a l’autopista travessant aquesta carretera. A la zona sud del barri trobem un dels nusos més importants de Sant Cugat, la Ronda Nord. Segurament tothom que desitgi anar a la rotonda del Chic, a l’Eroski, o al McDonald’s de Sant Cugat coneix perfectament de l’entitat de la carretera que estem parlant.

 Aquests fets han fet que durant molts anys els veïns hagin demanat activament obres de construcció petita per facilitar l’accés del barri als serveis de la ciutat, en igualtat de condicions que altres zones de característiques semblants. Durant temps s’han demanat voreres, passos de zebra i petits ponts o carrils bici als quals l’ajuntament ha fet cas omís.

 És aquest cop quan nombrosos veïns del barri hem vist l’oportunitat de forçar a l’ajuntament a l’execució d’unes simples petites millores que facilitarien enormement la vida de tots els residents de Can Magí a través dels pressupostos participatius que l’ajuntament ha posat recentment en marxa.

 Val la pena dir que de més de 400 propostes que es van presentar on només queden avui 24, a falta d’una ultima elecció de les 12 finals, totes les propostes referents al barri de can Magí han passat les fases votades i han convençut als santcugatencs.

 Aquestes iniciatives tenen com a proposta estrella una passarel·la que facilitaria l’accés per creuar la Ronda Nord; un accés directe a l’Estació de Renfe mitjançant una simple vorera i el simple acabament d’un carril bici i vorera que mor en el no-res impossibilitant l’accés de la carretera de Roquetes cap a la zona del CAR i de l’estació de Sant Joan.

 Esperem que aquest cop les demandes dels veïns d’aquest barri siguin escoltades per tots els ciutadans i ens recordem que tots som santcugatencs: aquest cop per justícia li toca a Can Magí.

 Li devem.

 Andy Fernández és membre de l’agrupació de Joves de Ciutadans Sant Cugat

1437342826_Twitter 1437342857_facebook_circle_color Youtube_logo Instagram_Icon_Large