• El portaveu de C’s Aldo Ciprian defensa que “l’educació és el pilar de la nostra democràcia, per la qual cosa l’accés ha de ser universal i gratuït”

Sant Cugat, 14 de juny del 2016. El portaveu de Ciutadans (C’s) Sant Cugat, Aldo Ciprian, ha demanat “la gratuïtat dels llibres de text en l’educació primària i secundària”, a través d’una moció presentada pel grup municipal de C’s. En roda de premsa, Ciprian, ha explicat que l’objectiu de la proposta és “contribuir a l’estalvi familiar en la compra de llibres, que tenen un cost d’entre 200 i 250 euros per alumne en el cas d’haver-los de comprar tots”.

El portaveu de C’s ha defensat que “l’educació és el pilar de la nostra democràcia, per la qual cosa l’accés ha de ser universal i gratuït”. A més, ha recordat que “hi ha altres comunitats autònomes, com València, on ja s’està treballant en aquesta direcció”, i ha afegit que “des de Ciutadans ja s’ha portat la iniciativa al Parlament de Catalunya presentant una Proposició de Llei”. Tanmateix, la moció municipal demana que “l’Ajuntament creï una partida pressupostària específica per a aquesta qüestió pel 2017, en el cas que no se n’encarregui la Generalitat”, ha aclarit Ciprian.

D’altra banda, Sergio Blázquez, regidor del grup municipal de Ciutadans a Sant Cugat ha explicat que la fórmula que es proposa per fomentar la gratuïtat és la “creació d’un banc de llibres de text en coordinació amb les AMPA i les escoles perquè les famílies puguin reutilitzar els llibres de text i s’estalviïn en la seva compra”. Amb tot, el regidor ha aclarit que “hi ha algunes escoles on ja s’està fomentant la reutilització a través de les AMPA”.

CmrFx5oW8AATgOK

Aldo Ciprian i Sergio Blázquez presentant la moció durant la roda de premsa

Comunicació C’s Sant Cugat

sant.cugat@ciudadanos-cs.org

 

1437342826_Twitter 1437342857_facebook_circle_color Youtube_logo Instagram_Icon_Large