• Sergio Blázquez, regidor de C’s, afirma que l’objectiu de la proposta és “eliminar els excrements a la via pública, parcs infantils i fer, entre tots, una ciutat més saludable”

Sant Cugat, 14 de juny del 2016. El grup municipal de Ciutadans (C’s) Sant Cugat ha proposat en una moció  que es “creï un cens d’ADN caní al municipi”, ha explicat l’edil Sergio Blázquez en una roda de premsa a l’Ajuntament. L’objectiu de la proposta és “eliminar els excrements a la via pública, parcs infantils i fer, entre tots, una ciutat més saludable” ha afirmat Blázquez.

El regidor de Ciutadans (C’s) a Sant Cugat ha assegurat que “aquest cens d’ADN pretén promoure el civisme entre els propietaris”, i ha afegit que  “no volem que el cost el pateixin els amos dels gossos cívics, que són prop del 99%, si no que el que es busca és lluitar contra l’1% de propietaris incívics que no recullen els excrements i  identificar-los a través de l’ADN dels seus gossos”. En aquest sentit, Blázquez ha senyalat que la intenció de Ciutadans és “establir la gratuïtat del registre de l’ADN en els primers mesos de la seva implantació per tal de fomentar i augmentar el cens”.

Per altra banda, segons ha afirmat la regidora Munia Fernández-Jordán, “aquesta mesura ja s’ha implementat en altres ciutats d’arreu d’Espanya com Huelva o Cadis on el resultat ha estat d’una disminució del 80% dels excrements trobats al carrer”. Fernández-Jordán ha destacat la importància d’acabar amb els excrements dels animals  “pel risc que comporta per a la població infantil, malalts, gent gran i embarassades, a causa dels paràsits que generen”

Fernández-Jordán també ha posat de manifest la rellevància de la problemàtica que suposa per a la ciutat on “ja s’han fet campanyes de sensibilització per intentar eradicar aquesta qüestió sense gaire resultats”. Finalment, la regidora ha assegurat que el benefici de la creació del registre a la ciutat també permetrà “identificar als propietaris dels gossos abandonats o perduts”, per tant, “és una mesura amb varis beneficis pels propietaris” ha conclós. 

Ck6C1bHW0AAvelgSergio Blázquez i Munia Fernández-Jordán presentant la proposta en roda de premsa

 

Comunicació C’s Sant Cugat

sant.cugat@ciudadanos-cs.org

 

1437342826_Twitter 1437342857_facebook_circle_color Youtube_logo Instagram_Icon_Large