foto aldoFa alguns mesos va sortir publicat la voluntat de la presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Cugat d’obligar als més de 4.000 funcionaris a pagar el seu IRPF a la fantasmagòrica Hisenda Catalana incomplint totes les normes establertes.  Arran de la pregunta que va fer ERC-MES al ple de març, s’interpreta que pròximament podria ser el nostre Ajuntament qui deixi de pagar a l’Agència Tributaria Espanyola. Des d’aquí, m’agradaria aclarir els conceptes i possibles dubtes als funcionaris del nostre Ajuntament:

Les retencions d’IRPF és una part del sou del funcionari que l’Ajuntament paga per compte del treballador. A més, les normes fiscals estableixen que si l’Ajuntament no ingressa l’IRPF, repercuteix sobre l’entitat però no sobre el treballador. En teoria.

No obstant això, una decisió de l’Ajuntament d’ingressar les retencions a una altra administració té altres repercussions:

– La cessió de les dades personals del treballador d’una Administració a un altre ha de comptar OBLIGATÒRIAMENT amb l’autorització del treballador (Llei Orgànica de Protecció de Dades). Tampoc és possible sol·licitar la cessió de les dades al treballador perquè la mera petició pot suposar una manera de classificar als empleats per opcions polítiques; ningú està obligat a declarar sobre la seva ideologia d’acord a la Constitució (Art. 16.2), i encara menys en les Administracions Públiques.

Des de C’s, ens oferim a qualsevol dels funcionaris i ciutadans en general per assessorar sobre aquest o qualsevol altre assumpte municipal.

 

IMG-20160422-WA0002

Aldo Ciprian (@a_ciprian) és Portaveu del Grup Municipal de C’s a Sant Cugat

1437342826_Twitter 1437342857_facebook_circle_color Youtube_logo Instagram_Icon_Large