• La proposta de C’s compta amb el suport de l’Associació de Celíacs de Catalunya i  ha rebut el suport de tots els grups municipals.

Sant Cugat, dimarts 19 d’abril del 2016. El Grup Municipal de Ciutadans (C’s) a l’ajuntament de Sant Cugat ha aconseguit que l’ajuntament aprovi un pla integral per millorar les condicions de les persones celíaques. El portaveu de Ciutadans a Sant Cugat, Aldo Ciprián ha assegurat que la moció“recull les reclamacions de l’Associació de Celíacs de Catalunya”  i ha explicat que inclou mesures com “ajuts econòmics i accions de sensibilització” per millorar les condicions de les persones que són al·lèrgiques al gluten.

El portaveu de C’s  ha detallat que en la moció aprovada es contempla la creació d’una “línia d’ajuts econòmics per tal de pal·liar el sobre cost que suposen els aliments sense gluten per a les famílies que ho necessitin“. Un altre de les reclamacions de l’Associació de Celíacs de Catalunya i que queda recollida a la moció, “és la socialització i els handicaps amb els que es troben a l’hora de fer una vida social ‘normal’”, segons ha explicat el portaveu. És per això que ha demanat“sensibilitzar els hostalers i formar-los perquè puguin oferir una carta per a celíacs”. Així mateix ha sol·licitat que  “hi hagi oferta d’aliments aptes per a celíacs en les festes locals i esdeveniments que se celebrin al municipi”

Ciprian ha remarcat que “8 de cada 10 persones no saben que són celíacs” i ha assenyalat “la importància d’una millora en el diagnòstic que actualment pot trigar fins a 7 anys”.

Finalment, Ciprian ha agraït a tots els grups polítics “per haver secundat la proposta de Ciutadans (C’s)” que finalment ha esdevingut institucional.

Comunicació C’s Sant Cugat

sant.cugat@ciudadanos-cs.org

 

1437342826_Twitter 1437342857_facebook_circle_color Youtube_logo Instagram_Icon_Large