• El regidor, Sergio Blázquez, adverteix que “actualment a la comarca no hi ha cap hospital públic que pugui assumir els serveis que presta el centre”

Sant Cugat, 10 de març del 2016. Els regidors del grup municipal de Ciutadans (C’s) a Sant Cugat, Sergio Blázquez i Munia Fernández-Jordán, s’han mostrat “preocupats” per les conseqüències “assistencials i laborals” que hi pot haver a l’Hospital General de Sant Cugat, després que el conseller de Salut, Toni Comín, anunciés que deixaria de formar part de la xarxa pública de centres sanitaris.  Per aquest motiu els regidors de C’s s’han reunit amb representants del sindicat CCOO, majoritari a l’Hospital,  per “conèixer de primera mà la situació”.

Sergio Blázquez ha alertat que aquesta decisió pot provocar “col·lapse en les llistes d’espera” i ha advertit del “possible acomiadament de 150 treballadors”.

El regidor de C’s ha explicat que “l’Hospital General, que és de nivell tres, assumeix molts casos provinents d’hospitals públics que no tenen la infraestructura necessària  per atendre’ls” i ha citat a pacients oncològics o casos de cirurgia cardíaca. Blázquez ha lamentat  que “actualment no hi ha cap hospital públic que pugui substituir el servei que presta l’Hospital General al municipi i a la comarca”  i ha demanat  que “l’Hospital General es mantingui dins la xarxa pública de centres sanitaris  fins que no es resolgui  on s’atendran  els pacients de les especialitats afectades”.  “Si això no passa en patiran les conseqüències els santcugatencs i altres habitants de la comarca”, ha advertit el regidor de Ciutadans.

Així mateix, Sergio Blázquez ha mostrat la seva preocupació “pel possible Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que podria afectar el personal de  l’Hospital General de Catalunya” i  ha instat a l’alcaldessa  del municipi a “reunir-se al més aviat possible amb el comitè d’empresa del centre sanitari”.

L’edil de C’s ha denunciat  que darrere de la decisió del conseller  Comín “hi ha les pressions polítiques de la CUP i d’ERC i no pas la defensa dels interessos dels ciutadans”.

foto reunió Cs Sant Cugat amb CCOO Hospital GeneralFoto de la reunió de Sergio Blázquez y Munia Fernández-Jordán amb representants de CCOO de l’Hospital General

Comunicació Ciutadans Sant Cugat

Twitter: @Cs_SantCugat

Facebook: Ciutadans Sant Cugat

Youtube: Ciutadans Sant Cugat

E-mail: sant.cugat@ciudadanos-cs.org