foto carlos morato con nombreSant Cugat és aquell municipi on des de fora sembla que tot vagi bé, però quan et converteixes en veí t’adones que existeixen problemes a solucionar

Parlo dels problemes quotidians que afecten el dia a dia de les persones, no d’aquelles preocupacions que només afecten alguns i que tenen un caire partidista. Un clar exemple, és el “punt negre” que hi havia entre la carretera que connecta Sant Cugat amb Rubí i que era un perill vial per tots els ciutadans que hi circulaven per allà usualment.

No es tracta d’un problema amb un fons polític – com moltes de les mocions que es poden presentar en el ple de l’Ajuntament – sinó de millorar el dia a dia dels nostres veïns de Sant Cugat. Doncs bé, Ciutadans Sant Cugat va ser determinant per avançar les gestions de l’eliminació d’aquest punt negre quan li va donar veu als veïns que havien impulsat la queixa. Pel bé de tots, ara podem dir que aquest 2016 els cotxes circularan més tranquils en aquest tram de la carretera.

A Mira-Sol els veïns demanaven la instal·lació d’un caixer automàtic perquè en tot el barri -més d’11.000 habitats- no hi havia cap. Ara si vas al centre comercial, ja podràs treure diners al nou caixer que s’ha instal·lat sense moure’t del teu propi barri. No vull dir que el mèrit sigui nostre, però estic segur que les gestions que s’han fet des del grup municipal van ser determinants per agilitzar la incorporació d’aquest caixer que ja feia massa temps que estava previst. Un altre cop, s’ha intentat donar veu als interessos reals dels ciutadans.

I podríem seguir parlant de polítiques de proximitat amb els veïns. També s’ha suggerit ampliar les dotacions pressupostàries encaminades a millorar l’estat de les voreres i el clavegueram, sobretot al barri de Sant Francesc, que semblà ser que no és una prioritat per l’equip de govern, ja que van desestimar la dotació proposada per als pressupostos del 2016.

I ja ho avanço ara. Ciutadans està treballant per aconseguir que l’Ajuntament instal·li a la zona de Mas Pins de La Floresta una xarxa de fanals, ja que la il·luminació actualment és inexistent.

Sabem que no som directament nosaltres els qui tenim la clau per solucionar tots aquests problemes però som conscients de la posició i la responsabilitat que tenim. Per tant, estem disposats a utilitzar totes les eines que tenim com a representants polítics per resoldre els problemes que afecten la vida quotidiana dels veïns de Sant Cugat i exercir així una política de proximitat.

Treballem per a ells.

Carlos Morato (@CarlosMRoig) és coordinador de l’Agrupació de Joves de C’s a Sant Cugat

Twitter: @Cs_SantCugat

Facebook: Ciutadans Sant Cugat

Youtube: Ciutadans Sant Cugat

E-mail: sant.cugat@ciudadanos-cs.org