• “L’Ajuntament paga 3,3 milions d’euros anuals només en tornar interessos, més del que es destina al pressupost de cultura o a benestar social”

Sant Cugat, 9 de novembre del 2015. Sergio Blázquez, regidor de Ciutadans a Sant Cugat ha presentat avui en roda de premsa les línies vermelles de la formació taronja de cara a l’aprovació de les ordenances fiscals que incideixen directament en l’elaboració dels pressupostos de l’any vinent.

Blázquez ha començat recalcant la necessitat de què hi hagi una baixada o una estabilització de l’endeutament del municipi que actualment es troba entre els més endeutats d’Espanya amb més de 63 milions d’€. “L’Ajuntament paga 3,3 milions d’euros anuals només en tornar interessos, més del que es destina al pressupost de cultura o a benestar social” ha recalcat el regidor.

En el marc de les ordenances fiscals, el regidor ha anunciat que C’s vol incidir en el tema mediambiental. “El 40% de les emissions del CO2 vénen del tràfic rodat i encara que Sant Cugat ja aplica vàries bonificacions en aquest sentit, no és pionera i nosaltres volem que ho sigui” ha explicat Blázquez. “Apostem per una societat mediambientalment sostenible i per tal d’aconseguir-ho, primer ho hem d’incentivar”

En aquest sentit, el partit advoca per mantenir la bonificació del 75% als vehicles elèctrics en l’impost de tracció mecànica, el 50% en els híbrids i crear una nova bonificació que afavoreixi aquells que menys contaminin. “La nostra proposta és presentar una bonificació genèrica per aquells vehicles que emetin 100 grams de CO2 esglaonada en el temps” ha explicat el regidor, “es tracta que es pagui no pels cavalls, sinó per l’emissió del C02” ha afegit.

Finalment, Blázquez ha senyalat que “la millor política per a generar llocs de treball és alliberar recursos per al ciutadà per tal de què aquest consumeixi i estalviï”. En aquest marc ha tornat a recordar que C’s és mostra satisfet amb la intenció del govern de baixar l’IBI un 2%, ja que “vam ser els promotors de la iniciativa baixant el valor cadastral en un 18%”. No obstant critica que la reducció només sigui del 2% i aposta per una rebaixa del 4% que arribi fins al 10% cap a final de mandat.

CTXgqvpXIAAnxhg.jpg large

Comunicación Ciutadans Sant Cugat

Twitter: @Cs_SantCugat

Facebook: Ciutadans Sant Cugat

E-mail: sant.cugat@ciudadanos-cs.org