foto carlos morato con nombreEl nom que rep aquest acord a Sant Cugat ja ens diu de què es tracta: d’un pacte. Pactar o acordar són sinònims que impliquen una entesa. Doncs això és el “Pacte per la nit”.

Aquest dilluns passat vam començar amb el primer ple de l’Ajuntament d’aquesta nova etapa política i no sense polèmiques. Esquerra va proposar una moció en la qual es demanava l’aplicació del que havia sigut el Pacte per la nit de Sant Cugat. Per què parlo d’aquest pacte en passat? Doncs perquè el govern municipal de CIU va decidir unilateralment (això d’actuar de manera unilateral sembla que va a l’ADN de CIU) derogar-lo. Es tractava de la derogació d’una normativa que s’havia arribat a acordar de forma consensuada entre partits polítics, joventuts polítiques, hostalers i veïns. Això sí que és un pacte com Déu mana! Doncs es veu que a l’anterior Govern no li agradava i fent ús de la majoria absoluta el va convertir en paper mullat.

Doncs bé, Ciutadans va recolzar la proposta presentada per reinstaurar el model consensuat d’oci a la nostra ciutat revisant les zones especials on s’aplica de forma restrictiva la normativa. Però no només es tracta d’oci pels joves i adults, sinó que també va relacionat amb les feines del col·lectiu d’hostalers. I cal subratllar que l’Ajuntament ha sigut qui ha concedit les llicències per posar taules a es terrasses i que comptar amb una taula més o menys i una hora de més o de menys poden ser claus per garantir un lloc de treball per algun dels nostres joves.

Quins interessos poden haver per suprimir un acord consensuat? Per desgràcia, ara per ara no en tinc cap resposta a aquesta pregunta. En tot cas, la moció no va ser aprovada per culpa de la mostra d’indiferència del senyor Soler, representant del PSC, a l’hora d’abstenir-se a la votació i dels vots en contra del partit que governa Sant Cugat, Convergència i Unió.

Jo sóc dels que pensa que estem en una situació política en la que tothom s’ha de mullar i més quan es tracta de temes rellevants per a la nostra ciutadania. És per això que Ciutadans va ser clar dilluns dient SÍ al Pacte per la nit per tractar-se d’una proposta coherent.

 

Carlos Morato (@CarlosMRoig) és coordinador de l’agrupació de Joves de C’s Sant Cugat

Aquest article va ser publicat al Tot Sant Cugat el passat 25 de Juliol

Si tu tambié vols opinar, ens pots enviar el teu article a sant.cugat@ciudadanos-cs.org