Sembla que la nostra denúncia en l’últim ple municipal sobre la pujada de salari de tots els portaveus d’ “esquerres” ha estat tendència informativa en molts diaris de divulgació nacional.

Per això m’agradaria precisar algunes coses que, sembla, no han quedat clares ni per als propis involucrats.

Fins fa un any, el sou d’un portaveu d’un grup municipal de l’oposició (els salaris de l’equip de govern donen per a un altre article) era de 24.000 € (ara 35.000€) mentre que un regidor cobra uns 18.000 € per l’assistència a comissions informatives (dues al mes) i al ple municipal ordinari (els extraordinaris com el recent en homenatge a Joan Tortosa no es cobren a sol·licitud de Cs). Les dietes paguen impostos però no cotitzen a la Seguretat Social i es cobren si assisteixes a aquestes, és a dir, si no es treballa, no es cobra.

Així es va acordar per unanimitat en el cartipàs d’inici de mandat fins que els portaveus d’ “esquerres” (CUP-PC+ERC-MES), i recentment ICV-EUiA, van trencar l’acord per acollir-se a una dedicació exclusiva que els portarà a percebre uns 35.000 € bruts, un 45% més i cotitzar a la Seguretat Social Espanyola.

Cal una menció especial per l’únic regidor del PSC que ha passat de cobrar 24.000€ a 39.000€ en dietes a l’entrar al govern de PDECAT i després que s’hagi creat un lloc de treball a mida de Tinent d’Alcalde d’Ocupació i Polítiques Comarcals amb un assessor que costarà 61.000€.

La pujada de sou dels grups d’ ”esquerres” implica una dedicació exclusiva que en la vida real són horaris de 8 hores al dia, de dilluns a divendres.

Però, com es comprovaran aquests horaris si CAP dels 25 regidors de Sant Cugat tenim cap control d’assistència?

Aldo Ciprian (@a_ciprian) és Portaveu del Grup Municipal de Cs a Sant Cugat

1437342826_Twitter 1437342857_facebook_circle_color Youtube_logo Instagram_Icon_Large