Des del passat 1 de novembre, el govern municipal amb suport d’un dels partits de l’oposició van aprovar la posada en marxa de la faceta sancionadora per aquells infractors que entrin amb els seus vehicles “contaminants” als 4 km2 que delimita la zona de baixes emissions. 

Els conductors que disposin d’un vehicle de benzina adquirit abans de l’any 2000, cotxes amb motor dièsel de matriculació anterior a 2005 o motocicletes anteriors al 2003, s’exposen a multes des dels 100 € fins als 500 € per arrabassar la citada zona per accions tan frívoles com anar en cotxe al CAP La Mina, accedir a una de les poques oficines bancàries encara obertes (totes al centre), anar a la universitat o anar simplement a treballar des d’altre barri de la ciutat o ciutats veïnes. Cap alternativa nova de mobilitat s’ha posat sobre la taula. 

I és que a tots ens agradaria tenir un cotxe d’últim model elèctric, híbrid, “verd”… però el problema és que la butxaca no ens ho permet al 90% de la població. 

A més, no estem pagant ja des de l’any passat l’impost de CO2 per compensar la nostra poca sostenibilitat mediambiental?

Impost de circulació, ITV, impost de matriculació, revisions anuals, impost al combustible (fins al 56% per a benzina i 46% per a dièsel), impost del CO2, àrea verda d’aparcament… i a sobre el govern progressista municipal impedeix que alguns veïns i treballadors d’altres ciutats sense alternativa de transport puguin accedir als serveis bàsics de la ciutat (que també paguen amb els seus impostos) o als seus llocs de feina. 

Un autèntic despropòsit. 

Aldo Ciprian (@a_ciprian) es Portavoz del Grupo Municipal de Cs en Sant Cugat