El passat mes d’abril el Congrés dels Diputats va aprovar una modificació de la Ley de Enjuiciamento Civil amb la finalitat d’agilitzar el desnonament en el cas d’una ocupació il·legal.

Segons la proposta finalment aprovada, podran demanar “la immediata recuperació de la plena possessió d’un habitatge o part d’ella sempre que s’hagin vist privats d’ella sense el seu consentiment les persones físiques propietàries d’habitatge, entitats sense ànim de lucre i entitats públiques propietàries o posseïdores legítimes d’habitatge social”.

A la nostra ciutat tenim 67 pisos ocupats il·legalment, és a dir, denunciats pels seus propietaris. La distribució dels pisos ocupats a Sant Cugat, segon les dades del primer trimestre del 2018, es distribueix de la següent manera: 11% Centre, 28% La Floresta, 18% Valldoreix, 27% Mira-Sol i 16% Les Planes.

Per aquest motiu i vist la necessitat d’una aplicació immediata d’aquesta iniciativa parlamentària a la nostra ciutat, Cs Sant Cugat va presentar en el plenari del mes de maig una proposta perquè s’apliqui aquesta proposta de monitoratge constant dels habitatges ocupats il·legalment, per seguir elaborant un cens que doni resposta a una ràpida aplicació de la llei quan sigui necessària: un desnonament exprés en 20 dies en les ocupacions il·legals.

Tot això requerirà una formació específica de la nostra Policia Local que serveixi de suport als Mossos d’Esquadra i que garanteixi la protecció de la propietat privada.

Aquesta proposta que vam portar l’altre dia al ple de l’Ajuntament va ser aprovada tot i que l’autoanomenat “bloc d’esquerres” (ERC-Mes + CUP-PC + ICV) amb el PSC s’hi van oposar. Ells sabran per què.

 

Aldo Ciprian (@a_ciprian) és Portaveu del Grup Municipal de Cs a Sant Cugat

1437342826_Twitter 1437342857_facebook_circle_color Youtube_logo Instagram_Icon_Large