• Jean Castel, diputat del Parlament de Catalunya ““Sant Cugat pateix una mancança de la seguretat i els problemes s’agreugen quan no se solucionen”

 

Sant Cugat, divendres 02 de març del 2018. El diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Jean Castel, ha demanat  que “es reforci la seguretat a Sant Cugat” després de constatar un increment d’un 85% als robatoris als domicilis d’aquest municipi en els últims 5 anys.

En una roda de premsa celebrada avui,   Castel ha anunciat que per aconseguir-ho des la seva formació s’ha registrat una proposta de resolució al Parlament de Catalunya, que es debatrà en la Comissió de Seguretat un cop es desbloquegi l’activitat del Parlament. En aquesta iniciativa parlamentaria es reclama, un augment de la ràtio dels Mossos d’Esquadra a Sant Cugat i que fins que no es compleixi la ràtio s’adoptin totes les mesures de coordinació necessàries entre els Mossos d’Esquadra, Policia Local i els altres cossos i forces de seguretat de l’Estat,  amb l’objectiu d’enfortir la seguretat del municipi.

Castel ha  recordat que en la legislatura anterior el grup parlamentari de Cs  va presentar una proposta per augmentar la ràtio de Mossos d’Esquadra al municipi santcugatenc  ja que la població no compleix les ràtios quan té 170 efectius policials entre Mossos d’Esquadra i Policia Local però hauria de tindre 220. El diputat de la formació taronja ha lamentat que en aquell moment la iniciativa quedés rebutjada amb els vots en contra de Junts pel Sí i la CUP.

“Sant Cugat pateix deficiències a nivell de seguretat” ha alertat el diputat de Cs que ha afegit també que “si no s’adopten solucions, els problemes  s’agreugen” . En aquest sentit Castel ha explicat que a causa del bloqueig que viu Catalunya la convocatòria de 500 Mossos d’Esquadra que va prometre la Conselleria d’Interior encara no s’ha fet i ha advertit que “un cop es faci la convocatòria haurem d’esperar 2 anys de formació fins que aquests efectius surtin al carrer”.

Així mateix el diputat de Ciutadans ha demanat  “responsabilitat i coherència” a l’equip de govern de Sant Cugat  a qui ha retret que en un ple municipal celebrat fa uns mesos votés en contra de la proposta d’augmentar els efectius policials al municipi. Jean Castel  ha acusat al govern de Sant Cugat de prendre “decisions partidistes” i de “no ser capaç de trobar les solucions que li demanen els ciutadans”.

Finalment Castel també ha carregat contra l’alcaldessa i ha assenyalat que hi ha una “manca de responsabilitat i co-responsabilitat d’una alcaldessa virtual que es dedica més a ser presidenta de la Diputació que alcaldessa”

Comunicació Ciutadans (Cs) Sant Cugat

sant.cugat@ciudadanos-cs.org

1437342826_Twitter 1437342857_facebook_circle_color Youtube_logo Instagram_Icon_Large