El passat 21 de desembre va ser jornada electoral a Sant Cugat i, al llarg del dia, vaig tenir l’ocasió de compartir converses amb diferents apoderats de la majoria de candidatures que es presentaven en el nostre municipi i que per a molts d’ells era la primera vegada que exercien aquest dret de representació democràtic.

Personalment opino que tots nosaltres hauríem de, almenys un cop a la vida, participar en unes eleccions, no només en qualitat de votant o de representant fortuït d’una taula, sinó també com a part activa del sistema electoral.

D’aquesta manera ens evitaríem una infinitat de rumors que ronden per les xarxes i que demostren que la majoria dels ciutadans desconeixen el sistema electoral de què gaudim a Espanya i que, segons la classificació anual de Democracy Index publicada pel diari britànic The Economist és un dels 20 millors del món, per davant de països com els EUA, França o Itàlia.

Per aquesta raó, a més de compartir una intensa jornada electoral i intercanviar opinions i impressions entre les diferents candidatures, és enriquidor i positiu que exercim el nostre dret de participació activa, dret que és inherent a la nostra condició de ciutadà. Com a mínim un cop a la vida.

Gràcies a tots els apoderats, funcionaris, interventors, presidents i vocals de taula, que amb la seva generositat van permetre que un cop més a Sant Cugat es votés amb total normalitat i s’aconseguís una de les participacions més altes de Catalunya

Aldo Ciprian (@a_ciprian) és Portaveu del Grup Municipal de Cs a Sant Cugat

1437342826_Twitter 1437342857_facebook_circle_color Youtube_logo Instagram_Icon_Large