• El portaveu del grup municipal de C’s Sant Cugat senyala que “un 30% de la població de Sant Cugat ve de fora i no és catalanoparlant”
Sant Cugat, dimecres 11 de maig del 2016. El grup municipal de Ciutadans (C’s) Sant Cugat ha presentat una moció en defensa de la cooficialitat de les llengües a les administracions públiques. L’objectiu de la proposta és que el govern municipal “canviï els reglaments corresponents per garantir el bilingüisme real i la igualtat entre el Castellà i el Català a l’Ajuntament de Sant Cugat” ha explicat el portaveu del grup municipal de C’s, Aldo Ciprian. Ciprian ha demanat que “mentre no es  faci el canvi en el Reglament, l’Ajuntament haurà de disposar de tots els documents administratius en les dues de les llengües oficials de Catalunya”.

El portaveu de C’s a l’Ajuntament ha recordat que “Sant Cugat és un municipi que es caracteritza per la seva multiculturalitat, ja que a prop d’un 30% de la seva població prové de fora de Catalunya i per tant, no és catalanoparlant”. En aquest sentit, Ciprian ha denunciat que l’equip de govern “no ajudi a la inclusió i adaptació dels nouvinguts ja que no hi ha documentació oficial en castellà”.

Ciprian ha afirmat que “el 100% de les comunicacions oficials de l’Ajuntament i el 98% dels tràmits que han de fer els veïns de Sant Cugat només estan en català”. A més, ha senyalat que “hi ha vàries sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que han anul·lat el Protocol d’Usos Lingüístics per al sector públic on només es contempla el català com a llengua vehicular”.

L’edil ha manifestat que per garantir una participació real en els diversos processos participatius de la ciutat,  “s’ha de facilitar la informació en els dos idiomes oficials de Catalunya”. En aquest sentit, el portaveu ha posat com exemple que “es margina  una part de la població de Sant Cugat a l’hora de fer una campanya de comunicació només en català per donar a conèixer els primers pressupostos participatius de la ciutat” i ha denunciat que aquest fet  “dificulta la participació de tota la ciutadania”.

La moció, que es debatrà en el proper ple municipal, l’han presentat de forma conjunta els grups municipals de Ciutadans i del PP.

 

Comunicació C’s Sant Cugat

sant.cugat@ciudadanos-cs.org

 

1437342826_Twitter 1437342857_facebook_circle_color Youtube_logo Instagram_Icon_Large