• L’edil del grup municipal, Sergio Blázquez, ha explicat que “és una mesura mediambientalment sostenible que evita la utilització de plaguicides»

Sant Cugat, 25 de febrer del 2016. El grup municipal ha presentat avui en roda de premsa la moció que presentaran al ple de març. La proposta inclou un pla integral per combatre l’expansió del mosquit tigre a Sant Cugat que va ser la primera ciutat on es va detectar l’espècie el 2004. L’edil ha assegurat que “es tracta d’una inquietud que ha vingut des de la ciutadania i que C’s ha transformat en mesures concretes”

El pla integral per combatre el mosquit tigre inclou la redacció d’una ordenança específica que reguli les activitats que estan directament relacionades amb la proliferació d’aquesta espècie, com la deixadesa de solars i descampats. “A diferència de Rubí i Cerdanyola, nosaltres no tenim una ordenança específica per al mosquit tigre” ha confirmat Blázquez.

La participació veïnal és molt important, ja que un correcte manteniment de jardins i terrenys pot ajudar a controlar l’espècie. És per això que C’s demanarà a l’Ajuntament que mantingui i augmenti les campanyes informatives i de sensibilització que ja han dut a terme en anys posteriors. “Volem que a la primavera es realitzi una campanya ambiciosa que arribi a tots els particulars i empreses de Sant Cugat” ha senyalat l’edil.

La mesura més innovadora i que suposa un nou repte en la batalla, és la re-introducció d’espècies autòctones depredadores del mosquit tigre: ratpenats i orenetes. Blázquez ha assegurat que “són animals autòctons de Sant Cugat que ja no hi viuen a causa de la massificació urbana” A més ha afegit que “un ratpenat menja 1000 mosquits diaris i 1 oreneta pot arribar a menjar fins a 8000”. Finalment, ha recordat que la incorporació de ratpenats “ja s’ha posat en marxa en altres municipis de Catalunya com Barcelona i Esplugues de Llobregat”.

Comunicació C’s Sant Cugat

Twitter: @Cs_SantCugat

Facebook: Ciutadans Sant Cugat

Youtube: Ciutadans Sant Cugat

E-mail: sant.cugat@ciudadanos-cs.org