andyDiuen que a la política es pot fer de tot menys el ridícul. Bé, jo afegiria una altra cosa: a la política es pot fer de tot menys el ridícul, enganyar als votants, jugar i riure-se’n d’ells. Tampoc s’hauria de poder fer creure que existeixen castells de sorra mentre d’altra banda s’aprofita per blindar els privilegis dels de sempre i de la seva oligarquia.

Bé, m’explicaré; D’ençà que van néixer partits com Podemos o la CUP s’han venut com partits del poble i pel poble, contra els poderosos i contra els aburgesats, contra els rics i a favor dels pobres però si hem de destacar alguna cosa que els definiria seria la lluita contra el que ells diuen la “casta” i contra els seus privilegis.

Curiosa és si més no aquesta definició d’aquests partits, quan al passat més de gener es va presentar una iniciativa parlamentària impulsada per Ciutadans en la qual es proposava suprimir els aforaments dels diputats a més de limitar els mandats de govern a 2 legislatures i no solament van votar en contra partits nacionalistes com Convergència i Esquerra (JxSí) els quals tots sabem que només els interessa una cosa per sobre de tot que és trencar Espanya. Si no que també s’hi van sumar a aquesta negativa partits com el PSC, partit que es defineix com progressista i ferm defensor dels drets socials, o el Partit Popular que ja porta trobant-se còmode amb aquests privilegis que tant li han servit per teixir les més grans trames de corrupció del nostre país de les últimes dècades.

El més destacat però no és això, sinó la negativa finalment de partits antisistema com la CUP o Podemos a posar fi a els privilegis dels diputats i les enormes quotes de poder del govern retratant-se i deixant sol a Ciutadans com l’únic partit defensor d’una regeneració de les institucions i de la democràcia al nostre país.

Com totes les sinergies són semblants encara que es trobin a diferents àmbits i sobretot perquè el poder és poder allà on sigui i d’on vingui, cal apropar-nos una mica més a la nostra realitat com a santcugatencs i veure que en aquest cas a Sant Cugat “no som menys”, o més ben dit, “no són menys”.

Fa uns dies, també es va presentar a l’Ajuntament de Sant Cugat des del grup municipal de Ciutadans Sant Cugat una moció o ens volia limitar el mandat de l’equip de govern de la ciutat a 8 anys com a mesura de neteja política de les institucions, corrupció i, al cap i a la fi com a mesura per retornar la confiança dels ciutadans en aquelles persones que els governen i decideixen que fan amb els seus diners.

Crec que arribat a aquest punt el lector ja s’haurà adonat de quin va ser el resultat d’aquella moció i amb quins suports es va quedar finalment, crec que no caldria ni dir que van votar en contra tots i cadascun dels partits a l’ajuntament, començant per convergència, Esquerra Republicana, el PSC, Iniciativa i fins i tot la CUP.

Com a jove de 21 anys acabats de complir, i amb una il·lusió que encara mantinc de canviar el món i fer d’aquest un lloc millor, crec que a la política es pot fer de tot menys el ridícul, però sobretot crec fermament que el que no es pot és enganyar als votants i a aquelles persones que han dipositat la seva confiança per després trair-les. Perquè per això només hi ha una paraula, hipocresia.

 Andy Fernández és membre de l’agrupació de Joves de Ciutadans Sant Cugat

Twitter: @Cs_SantCugat

Facebook: Ciutadans Sant Cugat

Youtube: Ciutadans Sant Cugat

E-mail: sant.cugat@ciudadanos-cs.org