foto Susanna caraUn tendeix a parlar sense saber que cadascuna de les paraules té, no ja només un significat sinó també unes conseqüències. Gràcies al llenguatge, els éssers humans podem relacionar-nos entre si però a causa d’aquest mateix llenguatge les persones “fiquem la pota o ens pengem una medalla” depèn de l’habilitat que demostrem en aquestes ocasions.

Quan un només té com a responsabilitat la seva pròpia existència, les conseqüències de les nostres paraules es fiten a la nostra vida privada, però quan, desgraciadament, ocupes algun càrrec públic, encara que no sigui gaire rellevant, aquestes mateixes paraules adquireixen unes dimensions molt més grans de les que ens imaginem.

Aquest és el preludi que he considerat necessari per entendre el que unes senzilles i certes paraules dites en el moment oportú pel President de L’EMD, en Josep Puig, i escoltades feliçment per mi, ens van portar al fet que l’EMD de Valldoreix estigui representada en l’executiva de Promusa.

El president Puig davant la meva pregunta, en un dels plens de l’actual legislatura, sobre si L’EMD i el poble de Valldoreix teníem algun poder de decisió en la gestió de Promusa sobre l’estació de Valldoreix, va respondre dient que ja havia cursat la petició al (AJSC) Ajuntament de Sant Cugat però que no tenia cap resolució i que ja feia temps que ell mateix, en representació de l’EMD, estava darrere d’aquest assumpte. El sorprenent és que l’actual alcaldessa de Sant Cugat, la Sra Conesa, no tenia ni idea de què l’EMD estigués interessada en aquest tema, tal com ho va deixar clar en un dels plens del AJSC.

Doncs així sembla que era, d’una banda demanant i per l’altre ignorant. Però malgrat l’escàs efecte que tenia la petició de l’EMD, estem asseguts a Promusa i és gràcies a la confluència de diferents factors. El primer d’aquests factors ho poso jo sobre la taula preguntant al Sr Puig si l’EMD tindria algun poder de decisió sobre la gestió de Promusa en l’estació de Valldoreix. El segon ho llança el Sr. Puig en respondre’m que ja havien sol·licitat això mateix al AJSC i per últim, el tercer i determinant factor, va ser l’exposició de la total ignorància de la Sra.Conesa davant aquest fet quan des de Cs en el ple de l’AJSC li pregunten sobre les paraules del Sr Puig.

Fins aquí la confluència de diferents factors.

Susanna Casta es vocal de Ciutadans en Valldoreix

Twitter: @Cs_SantCugat

Facebook: Ciutadans Sant Cugat

E-mail: sant.cugat@ciudadanos-cs.org