foto carlos morato con nombreSí. Ha sigut un any d’èxits electorals. El 2015 ha sigut aquell any en el què Ciutadans no només s’ha consolidat com a força política en l’àmbit nacional sinó que també s’ha convertit en força elemental en segons quins territoris.

Ciutadans a Catalunya s’ha convertit en primera força de l’oposició. Ara tindrem una oposició de veritat on vetllarà realment per unes idees sense trair al seu electorat. Tot i que encara no tenim Govern de la Generalitat… Ciutadans o Ciudadanos s’ha convertit en partit essencial a la Comunitat de Madrid, a Andalucia o a la Regió de Múrcia, on ha firmat pactes de regeneració democràtica. I no només autonòmicament Ciutadans té força, si no que aquest passat 20 de desembre ha aconseguit 40 diputats al Congrés dels diputats convertint-se així en quarta força a escala estatal. Aquest 2015 Ciutadans ha aconseguit tenir representació a totes les institucions possibles, essent així un any magnífic per a la formació liberal.

Però ara comença un any nou on les aspiracions han d’anar en augment. Ciutadans seguirà treballant allà on calgui per regenerar la vida política i social, per reformar les institucions públiques i per millorar l’economia del nostre país. Ara bé, tot això no ho podrà fer sol. No només Ciutadans, sinó també totes les forces polítiques han de treballar per mirar endavant i no al passat. El progrés és això: si mires endarrere, perds el fil conductor de la política. Per aquestes raons demano, si us plau, als partits que es posin d’acord per tal d’aconseguir:

  • Reformar del sistema educatiu per tal que es converteixi en un model que tingui una durada d’una generació i no de 4 anys, com fins ara.
  • Reformar de la llei electoral per tal que els vots de qualsevol ciutadà del nostre país tingui el mateix valor, a diferència d’ara.
  • Reformar el Poder Judicial amb la finalitat de gaudir d’una justícia totalment independent on les mans de la política no hi arribin.
  • Reformar el model laboral on els empresaris i els treballadors gaudeixin de facilitats per contractar i per a ser contractats de manera indefinida.
  • Reformar la Constitució amb l’objectiu d’aconseguir una veritable igualtat i llibertat entre els ciutadans de cadascuna de les Comunitats Autònomes que conviuen al nostre país.

 No demano miracles. Demano voluntat de reformar. Allò que tant ha mancat al nostre país…

Carlos Morato (@CarlosMRoig) és coordinador de Joves de l’Agrupació de Sant Cugat