foto aldoHan passat més de 100 dies d’ençà que Ciutadans va entrar a l’Ajuntament de Sant Cugat amb 3 regidors i un vocal de l’EMD. Tot això va ser possible gràcies a la confiança que els ciutadans van dipositar en nosaltres amb més de 4.700 vots.

Des del primer dia, els representants en el consistori de C’s junt amb els companys que formen el grup municipal, tots provinents del sector privat, hem intentat adaptar-nos a les noves regles de joc que caracteritza el sistema públic, que tant dista de la realitat que viuen dia a dia quasi la totalitat dels ciutadans del nostre país.

Ja són 100 dies i encara em segueix deixant bocabadat (i espero que sempre ho faci) la futilitat amb què es malgasten diners públics en estructures d’escassa maniobrabilitat i menys utilitat (per exemple, el doble sistema gerencial) mentre es deixen de banda els serveis i prestacions bàsiques per a la ciutadania. Entenc que és una qüestió de prioritats.

L’última denúncia respecte a aquest tema que hem llançat des de C’s és l’absència d’un responsable polític que faci de nexe amb la Policia Municipal (on també hi ha Protecció Civil i l’ADF) i que supervisi la seguretat ciutadana. En aquest mandat, l’alcaldessa va prendre la decisió d’adquirir aquesta competència, junt amb les responsabilitats de ser presidenta de la Diputació de Barcelona i les pròpies que comporta ser l’alcaldessa de Sant Cugat. Sembla que aquest cúmul de tasques que recauen sobre l’alcaldessa li impedeixen exercir les seves obligacions com a responsable de la seguretat de Sant Cugat que a parer nostre, es tracta d’una estructura vital per al municipi.

Ja són varis sindicats policials els que han mostrat el seu malestar i preocupació per l’absència d’un representant de l’equip de govern que es faci càrrec de les necessitats del col·lectiu i faci acte de presència a les taules de negociacions sindicals, on s’estableixen i s’acorden les condicions de treball dels funcionaris; aquestes taules de negociació del conveni col·lectiu requereixen, perquè tinguin un bon funcionament, l’assistència d’aquest interlocutor del govern municipal. Fins avui en dia, a l’alcaldessa no se l’ha vist en cap d’aquestes reunions.

El malestar de la Policia Municipal és considerable a causa de la falta d’aquesta figura que en mandats anteriors sempre havia estat coberta amb un tinent alcalde que es dedicava a temps complet a les tasques efectives de responsable de la seguretat ciutadana. Si no es contesta a aquesta necessitat amb urgència, les conseqüències negatives les suportarem tots els ciutadans.

Des de C’s, seguirem informant els ciutadans de tot el que no funciona i proposant solucions lògiques amb la finalitat de millorar el benestar dels nostres conciutadans.

Aldo Ciprian (@a_ciprian) es Portaveu del Grup Municipal de C’s a Sant Cugat

Twitter: @Cs_SantCugat

Facebook: Ciutadans Sant Cugat

E-mail: sant.cugat@ciudadanos-cs.org