foto carlos morato con nombreSi comparem la progressió de Ciutadans des de les eleccions autonòmiques del 2012 fins avui, estem parlant d’un altre Ciutadans

A les eleccions autonòmiques, Ciutadans a Sant Cugat va aconseguir ser la cinquena força amb 3.392 vots per davant del PSC que en va aconseguir 3.180 vots i per darrere de CIU, ERC, PP i ICV que van aconseguir 18.052; 5.636; 5.327 i 3.881 vots respectivament. Ara això ha canviat.

En primer lloc, perquè Esquerra ja no ha anat per lliure a les eleccions d’aquest 27S, sinó que ha anat juntament amb Convergència Democràtica de Catalunya de la mateixa manera que ICV ha format part d’una coalició d’esquerres (Catalunya Sí que Es Pot). Per altra banda, la CUP, que ha seguit el seu camí de ser una alternativa d’esquerres i no s’ha ajuntat amb cap partit diferent de la seva ideologia, va passar de ser la sisena força de Sant Cugat a les eleccions autonòmiques a segona. Però després d’aquest 27S s’ha vist superada per Ciutadans.

Ara bé, avui estem parlant d’un altre Ciutadans. La formació constitucionalista ha passat de 3.392 vots a 8.691 vots en tres anys. Tot això gràcies al treball que està efectuant el partit des del primer afiliat passant pel Grup Municipal de C’s Sant Cugat fins a arribar a l’Albert Rivera i la Inés Arrimadas.

Per altra banda, cal analitzar com ha evolucionat l’independentisme a Sant Cugat. A les passades eleccions autonòmiques la suma de CIU, ERC i CUP van arribar al 58,36% dels vots, però de mica en mica aquesta xifra va augmentar a les eleccions municipals de maig fins al 63,38% dels vots, quan ja s’estava parlant directament i amb paraules clares com independència, trencament, desobediència de la legalitat, etc.

En canvi, el 27S aquesta xifra s’ha reduït al 57,98% incloent-hi aquí a Junts Pel Sí i la CUP. Si en tres mesos aquesta xifra s’ha reduït 6 punts, de veritat podem parlar de què Sant Cugat és clarament una ciutat independentista tal com han declarat portaveus d’aquests partits? Hem de crear una situació d’inestabilitat política i social si no existeix una majoria que ho vulgui?

Ciutadans s’ha convertit en la segona força a Sant Cugat i a Catalunya i molt probablement donarà la campanada a les eleccions generals d’aquest desembre. Possiblement l’independentisme ja no sigui l’alternativa. Possiblement, l’alternativa reformista i sensata és Ciutadans.

Jo ho veig així.

Carlos Morato (@CarlosMRoig) és coordinador de Joves de l’Agrupació de Sant Cugat

Twitter: @Cs_SantCugat

Facebook: Ciutadans Sant Cugat

E-mail: sant.cugat@ciudadanos-cs.org

 

Aquest article va ser publicat el passat al Tot Sant Cugat el passat 06 d’Octubre

Si tu tambié vols opinar, ens pots enviar el teu article a sant.cugat@ciudadanos-cs.org

Car