• El passat divendres 4 de Setembre es va oferir des de l’equip de govern la possibilitat de presentar una moció institucional de suport a les persones refugiades de la guerra de Síria i declarar Sant Cugat ciutat acollidora. 

  • Ciutadans es va sumar a aquesta moció el passat dilluns 7 de setembre.

Sant Cugat, dimecres 9 de setembre del 2015. Des de la formació política es considera que tota democràcia del món ha d’estar disposada a acollir qualsevol refugiat polític i Europa no pot assistir al que està passant i no donar la cara. De fet, Ciutadans ja havia demanat en el Parlament Europeu – on compta amb la representació de dos Eurodiputats – la creació d’un fons per a la cerca i el rescat de persones que intenten creuar el Mediterrani.

És per tot això que des de Ciutadans es valora molt positivament la iniciativa de l’equip de govern de crear una moció conjunta arran de les mocions presentades per altres partits i sense cap dubte, ens hi sumem. No obstant això, es considera de gran importància que el pla que s’engegui ha de pensar també en el mitjà i llarg termini per a què aquestes persones no caiguin en l’oblit un cop les noticies ja no parlin d’elles.

Declaracions de Sergio Blázquez, regidor de C’s a Sant Cugat:

Proponemos una política municipal de ayuda al refugiado seria y rigurosa. Que piense también en el medio y largo plazo. Que tenga sus propios criterios y no se articule a golpe de telediario. Nada peor podría suceder a quien acojamos que hagamos un show de su llegada y unos meses después hayan caído en el olvido, o que les ofrezcamos compasión en vez de oportunidades.

siria-refugiados

Equip Comunicació C’s Sant Cugat

09/09/2015